Program DFF-a u Omišu

Objavljen je raspored i program Dalmatia film festivala u Omišu.


Trodnevni festival u Omišu od 19. do 21. kolovoza donosi pregršt zanimljivih ostvarenja u rasponu od dugometražnih igranih do kratkih i dokumentarnih filmova.

Prve večeri festivala, predstavit ćemo dugometražni dokumentarni film u razvoju "Omiški gusari", rađen povodom 10-godišnjice popularne omiške manifestacije "Gusarska bitka". Ovaj dokumentarni film povijesne tematike, sniman je u Omišu, Splitu, Hvaru i drugim mjestima širom Dalmacije, a velik dio materijala je snimljen u Italiji, u Veneciji i Cesenaticu. U filmu učestvuju istaknuti hrvatski i talijanski povjesničari koji će nam dočarati burne događaje iz 12. i 13. stoljeća kada su omiški gusari ratovali protiv najveće svjetske pomorske sile - Venecije. Na festivalu ćemo ekskluzivno predstaviti ulomke i radne materijale iz ovog filma.

Kao i u Pirovcu, svaki festivalski dan započinje s projekcijama nagrađivanih promotivnih filmova najnovije produkcije. Također, bit će prikazano i nekoliko nagrađenih dokumentarnih i igranih filmova s "Viva film festivala" i "Prvog kadra" iz Sarajeva. Ovi festivali su ujedno i partneri DFF-a u Omišu.

Svake večeri, festival će na kraju programa donijeti po jednu ekskluzivnu hrvatsku premijeru dugometražnih igranih filmova najnovije produkcije. U Omišu su to filmovi "Potpuni stranci" (19.kolovoza u 22:25), "Moonwalkers" (20.kolovoza u 22:55) i "Neonski demon" (21.kolovoza u 23:00)

Kompletan raspored i popis svih filmova koje će Dalmatia film festival predstaviti u Omišu možete pročitati OVDJE

About us

"Dalmatia film festival" is an international festival of feature and short films, documentaries and promo films that takes place in Croatian cities: Makarska, Sutivan, Pirovac, Omiš and Split.

Program and schedule

Follow us

Follow Dalmatia film festival:

 

Contact us

Dalmatia film festival:

info (@) dalmatia-filmfestival.com
  Ćirila i Metoda 4, 21000 Split, Croatia